Terug naar overzicht

Lanceringsevent 13 juni, Vlaams Parlement

Op tijd een geschikte overnemer vinden: het is dé uitdaging voor veel kmo’s met een bedrijfsleider die de pensioenleeftijd nadert. Bij die zoektocht komen de eigen werknemers tot nu toe zelden in het vizier. Dit in tegenstelling tot onze buurlanden, waar de voordelen van deze optie beter bekend zijn.

De voorbije twee jaar verkenden Febecoop Adviesbureau, Odisee, Zenitor en Integraal de mogelijkheden van deze piste voor Vlaanderen. We startten met 15 geïnteresseerde kmo’s een begeleiding op. Op 13 juni presenteren we onze bevindingen in het Vlaams Parlement. Welkom!

Programma:

13.00   Onthaal met koffie

13.15    Werknemer wordt overnemer
Waarom is dit de juiste piste op het juiste moment?
Peter Bosmans, directeur Febecoop

13.40   Wat leren we uit het onderzoek? 
Waar staan we In Vlaanderen en wat moet er nog gebeuren? Wat zijn de voorwaarden voor succes en waar durft het al eens op vastlopen?
Prof. Johan Lambrecht, Odisee

14.10   Wat leren we uit de praktijk?
Bedrijfseigenaars en werknemers die ruim een jaar het traject met ons hebben doorlopen getuigen over de struikelstenen die ze daarbij zijn tegengekomen, de lessons learned en hoe het nu verder gaat.
Peter Bosmans, directeur Febecoop en Marianne Vander Wielen, Zenitor

15.30  Wat leren we uit het buitenland?
In Frankrijk is overdracht aan werknemers uitgegroeid tot een volwaardige piste naast de andere. In elk departement staan er geoliede begeleidingsteams van de USCOP (vereniging van werkerscoöperaties) klaar om bedrijven te helpen bij de transitie.
Catherine Friedrich, Transfertocoops.eu

16.00   Next steps
Tools in gebruik nemen: website met zelfscan en calculatietool. Aansluiting met andere Europese projecten (Transfertocoops.eu). Promotie en verspreiding door partners.
Isabel Wagemans, Febecoop

16.30   Netwerkmoment

Praktisch:

  • Reserveer uw plaats(en) via mail naar Beatrice Godaert (b.godaert@febecoop.be). Deelname is gratis.
  • Vlaams Parlement, Leuvenseweg 86, 1000 Brussel.